Progressive circus festival

pc15

Den 25 april 2015 är det dags! Endagsfestivalen inom progressive rock växlar upp och erbjuder ett axplock av Sveriges absolut bästa band inom genren. Läs mer om de hittills släppta banden här.

ÄNGLAGÅRDs debutalbum ”Hybris” (1992) slog ner som en 70-talsdrypande bomb när progressiv rock var bland det ocoolaste som fanns. Plattan var sprängfylld med Mellotroner, Rickenbackerbas, flöjter och uppenbara referenser till King Crimson och Yes tyngsta och mest dynamiska ögonblick. Än idag betraktas den som en av tidernas bästa platta i genren, och bandets återkomst ”Viljans Öga” (2012) var en mycket värdig uppföljare. Förvänta dig tung, virtuos och komlex prog!

BEARDFISH är liksom Änglagård ett av Sveriges fem främsta namn inom genren och är vana festivalheadliners. Låtarna må vara komplexa, långa och skiftande men har en stark förankring i klassisk 70-talsrock, med starka melodier, tunga riff och en jäkla inlevelse. Ett fantastiskt liveband som inte bör missas!

Lyssna:

“The Hunter”, live

Spotify

SONIQ CIRCUS är bandet som dragit igång Progressive Circus, men har även 15 års erfarenhet och 2 väl mottagna plattor i bagaget. Ett grymt liveband som bjuder på musik med doft av både 70-talsjättarna inom prog och modern metal.

Lyssna:

“By the Heartshaped Live”

Spotify

DEMONER lirar musik som triggar filmen i ditt huvud. Sväng och svärta. Goblin möter Kebnekajse och King Crimson möter Motown. Instrumentalrock, jazzrock, psykedelia, progrock. Kalla det vad du vill. Med den hyllad debuten ”Anakronism” (2014) i bagaget gästar Demoner The Tivoli i april.

Lyssna:

”Anakronism”, live in studio:

Spotify

Köp biljetter här Tickster

Progressive Circus 2015 arrangeras av Kulturpunkten och Soniq Circus i samarbete med Musikverket och Kulturnämnden, Helsingborg

Musikverket_logo_stående_sRGB                             HBG_logotyp_pig+0.75