Artister på Soundåkrafestivalen 2016

danhylandersläpp

Det är med en enorm stolthet som vi presenterar den mest namnkunniga artisten i Soundåkrafestivalens historia:

DAN HYLANDER & ORKESTER!

Utan att Dan har en aning om det, spelar han en stor roll i att Soundåkraarrangörerna träffades, en februarikväll 2008. Nu gästar han alltså vår festival, och som om inte det var nog har han med sig sitt fullband – Orkester.

Dan Hylander är bl.a. känd för hits som ”Svart Kaffe”, ”Skuggor i skymningen” och ”Farväl till Katalonien”. På 70-talet bildade han rockbandet Raj Montana Band, han har fått Rockbjörnen två gånger, och är van låtskrivare åt bl.a. Tomas Ledin, Sven-Ingvars, Kal P Dal, Totta Näslund och Björn Skifs. 2011 släppte Dan ”Den försenade mannen” som var hans första skiva i eget namn på 17 år, men nu är han äntligen på gång med ett nytt album, som består av nytolkningar av välvalda Danskrivna pärlor från hela hans karriär.

När han gästar Soundåkrafestivalen 2016 på Johannamuséet markerar han även vårt skutt till att genomföra en ännu slagkraftigare festival, men såklart med samma mysiga hemma-hos-känsla som tidigare år.

hannasläpp.jpg

HANNAS ORKESTER!

Efter väldigt uppskattade Soundåkraspelningar tidigare säsonger, har vi nu bokat publikfavoriterna Hannas Orkester även till 2016. Med en blandad repertoar av gammalt och nytt, eget och lånat, lugnt och ösigt underhåller fullbandssextetten publiken från stora scenen.

Utöver Soundåkragigen har “HO” en lång lista med spelningar på bröllop, fester, vinprovningar, festivaler mm bakom sig.

soundåkrafestivalen.jpg

VINDONIA

Trion Vindonia tar dig med på nya farvägar till kontrastrika ljudlandskap, och bjuder på Soundåkrafestivalens enda konsert med nordisk folkmusik. Bandet gör avtryck och ger ett tidlöst ögonblick som lever vidare, genom musikerna Lise Enochsson (skånsk folksång), Karin Blom (jämtländsk fiol) och Patrick Payne (gitarr).

Lise sjunger med ofrånkomlig närvaro. En röst som en stjärnklar natt bjuder till eftertänksamhet. Skogen är Karins element. Rymden i granskogen avspeglas i de luftiga polskorna och naturens mönster i utsmyckningarna på fiolen. I Patricks händer får folkmusiken färg av jazz och världsmusik; låtarna tar skruv med ackord med för många toner och rytmer som skulle få hin själv att dansa.

Följ gärna Vindonia på Facebook: www.facebook.com/vindoniatrio
…eller spana in dessa videos:
https://youtu.be/4F7-d38mDtI
https://youtu.be/SsGyg7o2Bnw

SC-SLÄPP.jpg

SONIQ CIRCUS!

Hemmafavoriterna från 2013 års Soundåkra är tillbaka och utlovar tvära musikaliska vändningar, snygga melodier, instrumentella krumbukter i udda taktarter och ett jäkla ös i grund & botten. Sedan starten för 16 år sedan har Soniq Circus spelat runtom i Sverige, släppt två album och startat en egen festival inom progressive rock – Progressive Circus, nu senast på Slagthusets stora scen i Malmö. Inspirationskällorna är främst 70-talets progressiva band som Yes, King Crimson och Pink Floyd, men även med slängar av modern metal.

Soniq Circus på Spotify: http://open.spotify.com/artist/1tLTgzwaDIb2VNo6yCPYu1
Soniq Circus på Facebook: www.facebook.com/soniqcircus

Sedan tidigare är Dan Hylander & Orkester samt Hannas Orkester bokade till festivalen, som äger rum 13:e augusti på Johannamuséet i Sandåkra precis norr om Skurup.